Interior Designed by Lee WeiMin

History consists of countless fragments of time, lost in the restoration of temporal fragments, often referring to a period of resurrected history, spliced and carefully combed, whereby the city offers fresh charms to the depths of history. Conducted jointly by Zhu Peidong of gad·line+studio, Lee WeiMin of LWMA, and Ge Yaxi of LSD, creating a paramount project, the project evokes the Hangzhou silk weaving culture, and presents the concept of “a cottage of silk flowing like water” from exterior to interior and decorations.

Zhu Peidong

Architect Zhu Peidong summed up the characteristics of the project with three words: rejuvenation, inheritance and good health.

Rejuvenation: Throughout the building, there is a repeatedly strong contrast to today’s rapid industrial landscape. The project draws from the current aesthetic trend of electronic products, and the architectural border forms an order of magnitude reduction.

Inheritance: designers inherit the traditional architectural vocabulary of Greentown, and enlighten in material, science, technology, aesthetic and other dimensions.

Good health: people’s need to participate in the mapping of architectural elements, the most direct embodiment of which is the promotion of human feelings and comfort.

Floorplan

The front area’s architectural landscape design used 18 iron-braided copper doors, connecting the hall with the surrounding block, and then the city, an obscure effect creating a feeling of hazy beauty. The design respected the mutual relationship brought by the project itself, and integrates the modern artistic sense of the front field into the gentle life of the back field, forming a resonance between the external landscape and the internal space.

Passing through the corridor into the sand table area, one can see through the clear glass the outdoor architectural landscape and screen directly, a spacious scene blended, creating a sense of ritual architectural space.

In the overall tone palette, with a warm neutral color base, furniture is presented in the form of art, with color to create a humanistic, artistic atmosphere, breaking the boundary between space and nature. The moving lines in the sand table area abound in different space levels, at the same time the floating island terrace of the outdoor waterscape acts as an extension of the indoor space, creating the poetic feeling of a Hangzhou court. The long strips of water at the entrance reception table echo each other. The main wall at the bar, while fulfilling the visual aesthetics, combines with the art chandelier so that wine tasting and conversation become a romantic encounter.

©Photos: Wang Ting