Kokaistudios

Hybrid and holistic, Social House by Xintiandi is a multifunctional space comprising retail, F&B, and lifestyle elements. Positioned across two floors of the recently renovated Xintiandi Plaza in Shanghai’s central business district, the venue has been designed for openness and exchange, bringing the vitality of outside, in. The interiors were designed by Kokaistudios from Shanghai.

Lifestyle Hotspot

Elegant and feminine in aesthetic, Social House takes visitors on a layered journey that caters to mind, body, and soul. From the group behind Xintiandi, a pioneering urban renewal project and car-free commercial district in central Shanghai, Social House immerses visitors into a narrative crafted through circulation and flow, punctuated by focal points of activity. Together, these elements create a unique, constantly evolving destination that is fast becoming a cultural and lifestyle hotspot in China’s most dynamic metropolis.

Garden Areas

To connect to its outside environment and convey the cyclical nature of Social House’s changing program of pop-ups, exhibitions, and events, the two-storey venue is organized into functional areas conceived as gardens, and arranged thematically by seasons. To that end, and uplifting in every sense, both arrival escalators into Social House are flanked by immersive audiovisual installations comprising multiple screens showing abstract shapes to suggest spring flowers or clouds.

photos: Dirk Weiblen